Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سرمقاله سه شنبه روزنامه آواي خراسان جنوبي با عنوان «توسعه و موضوع افق ديد مديران استان» نوشته شد.

چند سال پيش شهرداري پروژه بلوار شهيد ناصري را از طريق ويدئو کنفرانس با پيام رييس جمهور وقت به عنوان بزرگترين پروژه استان! افتتاح کرد. پروژه اي که بعدها در عمل مشخص شد چندان کارشناسي نيست و پيچ هاي اين مسير از نظر راهنمايي و رانندگي نيز چندان مطلوب به نظر نمي آيند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمي آنطرف تر اما خيابان شهيد صياد شيرازي چند سال قبل تر از آن توسط شهردار وقت به بهره برداري رسيد، اين خيابان در ابتدا 36 متري بود اما شهردار وقت به مسئوليت خود آن را 60 متري گرفت حالا تفاوت نگاه و افق مديريت در مقايسه کارکرد همين دو خيابان کاملا نمودار شده است.
زماني يکي از شهرداران بخش وسيعي از شهر را تبديل به پارک کرد که هنوز که هنوز است بهتر از آن ها ساخته نشده و شهره عام و خاص است. اما متاسفانه در دوره هاي بعدي شاهد توسعه و افزايش افق ديد در اين حوزه نيستيم و ديد بهتر و حتي مشابه اي را شاهد نبوده ايم، به طوري که در دوره اي يک پل کوچک، نام پل بزرگ به خود مي گيرد و ...
قصد نوشتن از اين مطلب نقد عملکرد شهرداري مرکز استان نيست، بلکه فقط مثال هايي براي مقايسه افق ديد و آينده نگري مديران است. برآيند نبود افق و آينده نگري در مديران استان تصميم هاي نادرست و غير کارشناسي تحميل هزينه به بيت المال و دلزدگي مردم و نخبگان و در يک کلام عقب ماندگي مطلق است. البته داشتن افق ديد وسيع و آينده نگري معمولا شعار خيلي از مسئولان بوده و هست. به طوري که کمتر مسئولي قبول مي کند که برنامه ها و طرحهايش با آينده نگري و گاه سندهاي چشم انداز منافات دارد.
در چرايي کوتاهي افق ديد مديران اما نظرها گوناگون است!
برخي مي گويند افق ديد مسئولان بسته به اينکه از کجا آمده اند متفاوت است. مديري ممکن است از يک بخش و با توصيه و سفارش بالا آمده باشد و مديريت يک بخش کلان را برعهده گيرد. اما با همان فضاي فکري مديريت بخشي و خرد به موضوعات نگاه کند بالتبع چنين مديري قدرت ريسک و مسئوليت پذيري پايين تري خواهد داشت. برخي ديگر از مديران نيز اگرچه از مديريت يک شهرستان يا بخش به مديريت بالاتر مي رسند اما از آن جا که نگاهشان وسيع تر و کلان تر از يک شهرستان و حتي يک استان است و توامان در حال رشد نيز هستند قابليتهاي ويژه اي دارند.
مديران ديگري هم هستند که با کوله باري از تجربه از مديريت در استان هاي ديگر، به عنوان نيروي توانمند و کارديده به استان مي آيند و به راحتي مي توانند مجموعه تحت امر خود را مديريت کرده و البته افق ديد بلندتري نيز دارند. اما با تاسف مي توان گفت بيشتر مديران استان به شهادت نوع عملکرد و نتايج حاصل از آن از گروه اولند!
در اين ميان برخي مسئولان هم هستند که افق بلندي دارند اما براي حفظ مسند و نداشتن قدرت ريسک پذيري، ترجيح مي دهند با آرامش به حداقل فعاليت بسنده کنند.
گروهي هم مي خواهند دوره کاريشان بي دردسر تمام شود بديهي است موضوعاتي مانند آينده نگري و افق ديد و ريسک پذيري در قاموس کاري اين گروه جايي نداشته باشد اين در مجموع تمام تصوير مديريت در استان ماست که نتايج منفي آن در منطقه کاملا محسوس است. حالا حق اين است اگر مديري نمي تواند در تراز مديران بلندنظر بايستد جاي خود را به فرد شايسته تري بدهد، نکته مهم ديگر نقش نهادهاي نظارتي است که بايد در زمان نسبت به بررسي عملکرد مسئولان حساس باشند. زيرا اشتباه محاسباتي يا کارشناسي يک مدير به راحتي مي تواند ميلياردها هزينه روي دوش بيت المال بگذارد يا به حيثيت سازمانها ضربه بزند.
بايد گفت تا زماني که بخش بزرگي از مديران استان ما را افرادي از اين دست تشکيل دهند، نمي توان انتظار بهبود اوضاع را داشت. افق ديد کوتاه بايد با همت مسئولان بالادستي و با نظارت ارگان هاي مربوطه و در کنار آن مطالبه گري مردم اصلاح شود. نکته مهم اما اين است که مديريت يک علم و دانش است و با قدرت ريسک بالا،
انتخاب کار و مهم تر از آن پايبند بودن به تصميم هايي که مديران مي گيرند رابطه مستقيم دارد پس شايسته است آموزشهاي لازم براي رشد روزافزون مديران نيز انجام گيرد همچنين مديران شايسته به نحو بايسته تشويق و معرفي شوند.
پست الکترونيکي به نشاني birjand@irna.ir آماده دريافت مطالب رسانه هاي استان براي بازنشر در ستون ديگر رسانه ها است.
سايت ايرنا خراسان جنوبي: www.irna.ir/skhorasan و کانال تلگرام: irnabirjand@
3215*3028
دريافت: محمدرسول ابراهيمي اسفدن * انتشار: رسول محمدحسني
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۵۴۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ طرح صنعتی و معدنی خراسان جنوبی، آماده کلنگ‌زنی است

استاندار خراسان جنوبی گفت: پنج طرح صنعتی و معدنی استان، آماده افتتاح و کلنگ‌زنی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی و به نقل از روابط عمومی استانداری، جواد قناعت در دیدار با سیدعلی لطفی‌زاده مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر صمت، خواستار حضور وزیر در مراسم افتتاح و کلنگ‌زنی پنج طرح صنعتی و معدنی شد.

وی با بیان اینکه کارخانه نورد فولاد قاین، آماده کلنگ‌زنی است، اظهار کرد: معدن طلای هیرد، کارخانه مس کاتدی کوه خیری سربیشه، کارخانه منیزیت سربیشه و کارخانه تولید کاغذ و مقوای کاشی فرزاد، آماده افتتاح هستند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: اهمیت مراسم افتتاح و کلنگ‌زنی این پنج پروژه فاخر را که نقش مهمی در توسعه استان و کشور دارند، می‌توان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت نشان داد.

وی با اشاره به محدوده‌های معدنی شناسایی شده در استان، گفت: درخواست ما از وزارت صمت این است که با ملاحظه شرایط خاص استان، برای ما این امکان را فراهم آورد که محدوده‌های معدنی را در اختیار سرمایه‌گذاران قابل اعتماد بگذاریم.

قناعت با تاکید بر ظرفیت‌های معدنی بی‌نظیر خراسان جنوبی گفت: ما می‌توانیم با همراهی سرمایه‌گذاران از آورده‌های ظرفیت معادن استان در راستای تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن استفاده کنیم.

وی در ادامه طی گزارشی از محدودیت‌های استان خراسان‌جنوبی در زمینه زیرساخت‌های آب، برق، گاز و تعداد پروازها متذکر شد: در صورت همراهی وزارت صمت، ما می‌توانیم از ظرفیت معادن استان در جهت جبران این کمبودها و ارتقای شرایط موجود استفاده کنیم.

کد خبر 751445

دیگر خبرها

  • پروژه‌های تامین آب مشهد وارد مدار می‌شوند
  • اجرای طرح نهضت ملی مسکن و توسعه حمل‌ونقل دو وظیفه اصلی راه و شهرسازی است
  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • حوادث ناشی از کار دومین علت مرگ در کشور است
  • زیرکوه زیر بار دو هزار میلیارد خسارت سیل/جبران با اجرای ۲۷ مصوبه
  • دستورات ویژه وزیر نیرو برای خراسان جنوبی
  • ۵ طرح صنعتی و معدنی خراسان جنوبی، آماده کلنگ‌زنی است
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • استفاده از ظرفیت بنیاد علوی در توانمندسازی اقتصادی مناطق کمتر توسعه‌یافته